Visie

Persoonlijke ontwikkeling:
Vanuit de overtuiging ‘je kunt veel meer dan je denkt’, wil Executive TopTeams een bijdrage leveren aan persoonlijk leiderschap.

Jezelf goed kennen is daarbij een eerste vereiste. Dat betekent gefundeerd antwoord kunnen geven op de volgende vragen: Wie ben ik? Wat zijn mijn kwaliteiten en talenten? Wat drijft mij? Wat wil ik nog ontwikkelen? Kortom antwoord geven op de vraag: Wat maakt mij gelukkig in mijn werk?

Executive TopTeams stopt niet bij het in kaart brengen van deze wensen. Zij stimuleert je ook bij het zetten van de eerste concrete stappen om van wens naar werkelijkheid te gaan.

Teamontwikkeling:
Onze passie is teamleden dichter bij elkaar te brengen en ze beter te laten samenwerken op een zodanige manier, dat de hele organisatie ervan profiteert. Met als resultaat meer klantwaarde, een betere (financiële) performance en tevens een werkplek waar eenieder zich thuis voelt!

Dit doen we door teams te begeleiden in hun ontwikkeling naar teams waar teamleden hun unieke talenten kunnen inzetten en zichzelf kunnen zijn. Waar open dialogen en stevige discussies gevoerd worden en oprechte en constructieve feedback gegeven wordt. Waar iedereen zich serieus bewust is van zijn/haar bijdrage aan het organisatiedoel en waar commitment voor de organisatie en haar klant is.

Gedachten achter ons logo:
Het logo bestaat naast de naam van Executive TopTeams uit een punt en een ladder.

Een ladder geeft je mogelijkheden om een volgende stap te zetten. De ladder vertegenwoordigt verschillende (gekleurde sporten) kijkrichtingen. Bovenaan de ladder heb je gegarandeerd een ander perspectief. De scheve sporten in de ladder geven aan dat de weg van ontwikkeling niet altijd rechtlijnig of makkelijk verloopt en misschien dáárom al de moeite van het klimmen waard is.

Soms wil je gewoon je punt maken of een punt zetten achter je twijfel en overgaan naar beslissingen.

Zie jij nog andere symboliek in ons logo? Laat het ons weten!